Straks starter karnevalet i Salvador og prosjektet kommer til å være stengt i 2-3 dager denne perioden. Vania som begynte å jobbe hos oss i januar fortsetter å gjøre en strålende jobb og vi er svært fornøyde med henne. Vi har nå enda tettere samarbeid med både barnas skoler og foreldrene., kjøp av huset er hvert øyeblikk på plass og vi planlegger en tema- periode sammen med Green Peace i Salvador og Gateengler. I forrige uke så vi oss nødt til å ta til oss 2 nye barn som viser seg at lider av sterk underernæring. Barnas mor er sjeleglad for at de har fått plass i prosjektet og vi ser også frem til å hjelpe denne moren med et bedre sted å bo i løpet av året. Hun bor i den samme falleferdige kjelleretasjen som moren til Kevin & Caline bodde i for noen år tilbake. Rett ved siden av søppelhaugen og med bekken som flyter over ved regnvær og inn i huset og som tar med seg søle, søppel og slanger. Vi er veldig glade for at vi har oppdaget og nå å kunne være en støttespiller for denne familien.

Pengene vi fikk inn forrige måned for å kjøpe tomt og bygge et lite hus til en gravid tobarns mor er sendt og vi har kjøpt tomten. Hun har gått 2 uker over barseltid og var svært bekymret for sin bo- situasjon. Kvinnen brast sammen i gråt da vi overleverte dokumentene til eiendommen til henne. Nå gjenstår bare bygging og i mellomtiden leier vi en liten leilighet til henne og barna fram til hennes eget hus står klart for innflyttning. Takk til alle dere som bidro økonomisk til dette!

Jeg vil igjen minne om innsamlingen vi ønsket å sette gang forrige måned til en lutfattig mamma som prosjektet har kjent i over 3 år. Hun trenger sårt et hjem til seg og sine 3 barn og er en mamma som alltid stiller opp og gjør det hun kan for sine små, med det bitte lille hun har. De går stadig gjennom perioder nesten uten mat, faren til barna ønsker ikke å stille opp og det er en kamp for familien å overleve fra dag til dag. Moren går stadig ut for å finne ting hun kan gjøre for å tjene småpenger til å kjøpe ris eller brød, men hun blir underbetalt og utnyttet når hun vasker folks klær eller selger produkter for dem. Et ferdigbygget hus i området der hun bor vil antageligvis ligge på 21.600 NOK (6000 Real) muligens billigere også. Det finnes ennå en mor med 3 barn, et av dem kronisk syk med alvorlig cerebral parese, som trenger materialer til å bedre sitt bosted før neste regntid setter inn.  Det hun er i størst behov av er murstein og sement til å sette opp de siste veggene og legge gulv, samt nytt tak og en dør. Denne familien vil være i behov av ca. 10.000 NOK. Alt i alt er det altså 3 familier som står på ”venteliste” for et tryggere sted å bo. Om det har kommet inn noen bidrag til dette før enden av mars får vi se. Om du som leser dette kunne tenke deg å snakke videre  om innsamlingene til dine venner og bekjente, til skoleplasser eller arbeidsplass, føl deg fri til å kontakte meg om du trenger mer informasjon om familiene, innsamlingen, kostnader eller annet.

Hver mandag morgen samler Vania alle elevene og synger og prater med dem før fagtimene starter. Dette har blitt en spesiell og hyggelig kosestund og en positiv start på hver uke. Hun leser et dikt eller forteller en historie med et fint budskap som elevene kan ta med seg videre i uken. Vi har også satt i gang med et større leseprosjekt der barna som en del av prosessen med å lære seg å lese tar med en bok hjem fra vårt lille bibliotek og får stjerner for sin innsats. Barna synes det er veldig stas og flere har blitt kjempemotiverte til å lese gjennom og bytte flere bøker i løpet av måneden. Vi ønsker å utvide vårt bibliotek med 80-100 bøker i løpet av året i sjangrene barnelitteratur, ungdomslitteratur, dikt, noveller, spenning og dokumentar- bøker.

 

På grunn av alle de voldsomme kidnappinger og drap som skjer i Pirajà/ Salvador for tiden, snakker vi stadig mer om å arrangere en fredsmarsj med Gateengler i spissen. Det finnes minst 3-4 typer politi i Brasil og det vi erfarer med både Policia Militar og Policia Civil er grove overtramp og misbruk av makt mot den fattige befolkningen. Det er ingen hemmelighet at flere ungdom og unge mennesker fra de fattige kår på en eller annen måte er innblandet i narkotikasaker eller narkotikabruk. I de to siste månedene har våre kjære naboer og venner mistet sine unge familiemedlemmer da politiet har kidnappet dem og slaktet dem ned for å så dumpe deres kropper langs veiene og i skogen. Bare i forrige uke ble det funnet 3 nye lik og flere er savnet. Vi deltar i letingen og har besøkt flere politistasjoner, glattceller, likhus og ringt alle sykehus, alt uten resultater. Det skjer også at politiet tar med disse unge og holder dem innesperret  uten registrering for å utføre tortur og få dem til å gi opplysninger om de større narkotika- dealerne. Vi har i de siste dagene kontaktet både Amnesty International, Redd barna, Red Cross International, OAS, Humanrightshouse, TV Bahia, Presidenten i Policia Civil i Salvador og folk i det ”brasilianske stortinget” for å få oppmerksomhet rundt saken samt media- dekning. Frem til i dag har jeg kun fått tilbakemelding av TV Bahia om at de ønsker å belyse saken i media. Men jeg håper virkelig noen av de store internasjonale organisasjonene også, med sin innflytelse og makt er med oss og sender oss en tilbakemelding snart om at vi er hørt og at vi ikke står alene overfor disse brutale overgrepene.  Om noen av dere som leser dette nyhetsbrevet har kontakter innenfor organisasjoner som kan stå ved vår side så vær så snill, kontakt meg snarest på mail tirileskindr@gmail.com . Fredsmarsjen vil foregå på den måten at vi forsøker å få med oss flest mulig politikere, folk fra TV, Radio og aviser og marsjerer gjennom Pirajà med alle som ønsker å delta fra nærmiljøet. Vi vil ha fokus på at politiet skal settes til vegg for sine handlinger, at vi ønsker et varmere og mer medmenneskelig samfunn med andre løsninger til de mest utsatte, altså de unge kriminelle som politiet nå slakter ned for å ”rydde opp”. Vi vil også kreve at de som er kidnappet og ikke registrert noe sted skal slippes løs umiddelbart. Jeg håper bare ikke at folk er for redde til å si sin mening. For om det skal kunne skje en forandring må folket stå opp for sine rettigheter på en synlig måte. Jeg håper også det finnes nok politifolk som tenker på samme måte som oss og som ikke ønsker å være del av en gruppe i samfunnet som utøver makt på en så grotesk og smakløs måte. Jeg håper at flere av dem vil stå på vår side. Jeg skal be Vania ta bilder av marsjen og jeg kommer til å sende dem ut i neste nyhetsbrev med videre informasjon om saken.


FADDERE. Vi er i stor behov av flere faddere og jeg har en liten bønn til dere. Det er om hver og en av dere kan skaffe bare en fadder hver dere til Gateengler? Vil dere bli med oss å få til det i løpet av mars måned? Takket være dere som gir i dag så har 60 barn mat hver eneste dag. Men vi kommer fremdeles til kort når det gjelder å kunne dekke alle de månedlige utgiftene med det som kommer inn hver måned.  Jeg fikk nettopp tilsendt mange fine juletegninger fra barna og tenker at dere som skaffer en fadder hver skal få hver deres fine tegning fra ungene! Sammen er vi med på å skape muligheter for barn og ungdom som i utgangspunktet ikke hadde noe. Dette er et prosjekt for barn og ungdom i risikosonen og vi kunne ikke sett et sterkere eksempel på hva jeg mener med det, enn det som skjer i Pirajà i disse dager.  Det er nettopp dette vi må beskytte barna mot, og ved at vi kan tilby dem skoleforstekning og omsorg de ikke får i hjemmene kan vi løfte dem til et annet nivå der de ikke trenger å blande seg inn i narkotika trafikk og kriminalitet.

Om du skaffer en fadder, så send meg gjerne en mail med ditt navn. Så kommer en juletegning til deg i posten fra et av barna i Gateengler i Brasil.

Takk for oppmerksomheten denne gang. Kontakt meg gjerne på mail/ mobil (98404602)eller facebook om du skulle ha spørsmål.

Picture
MVH Tiril Vividotter Eskindr/ Gateengler i Brasil 


Comments
Leave a Reply


Gateengler jobber med forebyggende arbeid i slummen i Brasil