Høstsemesteret studrerte jeg  internasjonalt sosialt arbeid her i Salvador, (http://www.gatewaycollege.no/forside/brasil/) og gjennom skolen ble studentene invitert til omvisning i en favela, Calabar. Eg syns det var så utrolig spennende og annerledes at eg dro tilbake, og ble kjent med de lokale som jobbet i samfunnshuset. Der hadde de mange forskjellige tiltak ang. forebyggede arbeid. Men lokalet var falleferdig og de var tom for penger.

Så eg prøvde å starte ett prosjekt hvor jeg skulle samle inn nok penger til å pusse opp samfunnshuset, og drive forebyggende arbeid når lokalene var i bra nok stand. Planen var å gjennomføre dette med de norske studentene i Salvador. 

Eg var kjempe motivert og inspirert. Men utfordringene sto i kø. Det virket umulig, språk problemer, komunikasjon, tillitt, kulturforskjeller, kriminalitet er bare noe å nevne.
Eg visste ikje kor eg sko snu meg, kor eg kunne få hjelp til å utrette noe som helst. Eg oppretta ei gruppa på facebook, og der fikk eg kontakt med studenter hjemme i norge som var på vei til Salvador for å studere her. 

Det var kjempe inspirerende og gledelig å se at folk viste interesse.

Rundt juletider satt jeg i leiligheten min i Salvador, jeg prøvde å lese til eksamen, men tankene var mer rettet mot Calabar. jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre. 

Plutselig ringer det en norsk jente, hun prenenterer seg som Tiril Eskindr og sier hun startet et prosjekt for ca ett år siden. Hun vil gjerne hjelpe meg, så jeg slipper å gjøre de samme feilene som henne. Vi treffes og hun forteller om alle aspektene rundt det å starte et prosjekt i et annet land, med tanke på papirer som må godkjennes og advokater osv. Hun støtter mine tanker rundt prosjektet og fokuset jeg har i Calabar. Kommer med forslag og tips og forteller om hennes prosjekt som også har fokus på forebyggende arbeid, Gateengler.

Etter som ukene går, innser jeg at jeg hverken har tid, kunnskap, økonomi eller erfaring til å gjennomføre prosjektet mitt i Calabar. 
Jeg bestemmer meg for å dra på besøk til Tiril i Piraja. Hun tar imot meg med åpne armer, og jeg følger henne i alt hun gjør. 


Dette er noe av det eg lærte om prosjektet:
GateEngler er en organisasjon fra Tønsberg som arbeider forebyggende blant fattige barn i Salvador. De har nå 1 års fartstid og hjelper pr. Mars 2009, 30 barn og deres familier. Til sammen mottar over 50 personer hjelp fra prosjektet.


GateEngler jobber med oppfølging i hjemmet og hjelper mødre i gang med arbeid. Barna blir gitt omsorg, skoleforsterkning, tre måltider om dagen og de hygieniske behovene blir ivaretatt. Lek og kreativitetsaktiviteter er flettet inn i prosjekthverdagen, og vi er i gang med meditasjonstilbud til barna 1-2 ganger i uken.


Jeg er så imponert og ungene er bare så fantastiske!

Jeg vil virkelig fortsette å jobbe i dette prosjektet videre ... Kjellaug Karidatter
 


Comments
Leave a Reply


Gateengler jobber med forebyggende arbeid i slummen i Brasil