Hei kjære trofaste lesere, jeg beklager at det har tatt litt tid siden forrige nyhetsbrev men her kommer det altså endelig.

Som dere vet fra tidligere av har vi lenge ønsket oss ny eiendom, med muligheter for å bygge lekeplass, større skole og bibliotek etc. For å kunne kjøpe eiendom i Brasil må man ha alle dokumenter på plass fra personen som vil selge og det er dette vi har ventet på hele tiden. Ting fungerer litt annerledes i Brasil enn i Norge og mange andre steder rundt om. For å garantere dere som støtter oss som hjelpere og sponsorere og oss selv som prosjekt, at det aldri skjer noe med de økonomiske midlene på noen negativ måte, har vi selvsagt valgt å vente med å kjøpe til dokumentene fra eieren er på plass.

Jeg drar til Brasil igjen i slutten av august og gleder meg til å få på plass både eiendom og å påbegynne bygging av større prosjekthus. Nå i september kommer det også som tidligere nevnt en gjeng med jenter fra Norge som vil jobbe frivillig på dagsenteret. De bor da hos oss og jobber fra 8.00 til 16.00 hver dag og vi tenker også at de kan være en ressurs for barnas foreldre med engelsktimer og i de vanlige mattetimene. Jeg vil også starte med morgengym for mødrene mens noen av de frivillige passer barna. Fra og med i morgen får vi vår første frivillige som drar alene til Gateengler og skal være der en uke. Vi gleder oss til å høre hvordan hun har hatt det under oppholdet og hva hun sitter igjen med av inntrykk. Håper du får en fantastisk og lærerik uke hos oss Tuva!

Biblioteket i Pirajà ble for litt siden lagt ned og i den anledning bestemte de seg for å gi 500 bøker til Gateengler. Dette var gledelige nyheter og i samme periode fikk vi tilsendt 2000 kroner fra min kjære venn Erika i Bergen til å kjøpe hva vi enn måtte være i behov av. Derfor kan vi nå gå til innkjøp av noen solide bokhyller og få opp et aldri så lite bibliotek til barna og ungdommen!

Prosjektet går sin vante gang og de er igjen i gang med regntiden i Salvador. Flere steder i Brasil har regnværet ført til store ødeleggelser for tusenvis av mennesker. I Salvador har det også forekommet ulykker, slik det gjør hvert år, men familiene som har tilknytning til prosjektet har det hittils gått bra med. Barna i prosjektet har et godt kunnskapsnivå og vi vil jobbe for å bli ennå bedre og for å putte inn mer kompetanse. Det er mye spennende vi har på planen for barna i 2010 og 2011 men det kommer vi tilbake til i et senere nyhetsbrev.

Lille Gustavo og broren går det bedre med nå ettersom moren er flinkere til å få ham på skolen, ikke bare om ettermiddagene men også noen morgner. Det har en veldig positiv innvirkning på ham og han er en mye gladere ungene nå, ansvarsfull for lillebroren sin og liker å lære.

Det er ikke noe som kan glede meg mer enn nettopp det.

Jeg vil benytte anledningen til å igjen spørre om flere av dere kunne tenke dere å bli en fast bidragsyter, en hjelper for Gateengler. Vi trenger flere av dere for å få de månedlige utgiftene dekket. Ved spørsmål, eller henvendelse for mer informasjon, vennligst ta kontakt med meg her eller på tirileskindr@gmail.com. Tusen takk!

God sommer til alle sammen og takk for oppmerksomheten.

Tiril

Gateengler i Brasil

Styret

 


Comments
Leave a Reply


Gateengler jobber med forebyggende arbeid i slummen i Brasil