September har vært en kjempefin måned med mye aktiviteter og leksehjelp. Det er fullt opp hver dag med mye å gjøre og mange utfordringer, også utenom prosjekttid. Vi ser at vi nærmer oss mål med hensyn til svar på eiendom og tror og håper denne gang at vi skal være i gang med bygging før jul. Det kommer til å bli helt fantastisk! Videre venter vi besøk fra norske kvinner og menn som ønsker å arbeide frivillig i prosjektet i høst/ vinter.

En av de første mødrene vi kom i kontakt med for 3 år siden da vi åpnet her, snakker vi mye med. Hun har vært ute av prosjektet en stund men ønsker å komme tilbake. Hun har i dag omsorgen for 6 barn, der fire er hennes egne og de to andre er barn hun har tatt til seg fordi moren deres døde. Eldstejenta hennes venter også barn i november så det kommer til å bli enda en munn å mette. Vi la for 2 år siden nytt tak, nytt gulv, bygget flere rom og skaffet en del møbler til denne moren vi snakker om. Jenta som skal ha barn bor i et lite utbygg med jordgulv og kun en seng og vi håper nå på at noen av dere som leser dette nyhetsbrevet kunne tenke dere å gi noe ekstra for at vi kan legge gulv, sette inn en dør og et vindu og kjøpe noen enkle møbler så livet blir litt enklere når babyen kommer. En større seng, en kommode, en vask. Vi kan regne med at alt i alt kommer dette til å koste rundt 5000 kroner.

Fantastiske Andreas Smith og vår vakre Johanna Fermergård, våre ambassadører og gode venner fra Sverige har sammen med deres venner og mennesker i sitt lokalsamfunn donert og samlet sammen en eske med smykker og sendt dem til Gateengler her i Brasil. De gjorde dette for å hjelpe fattige mødre i prosjektet som gjennom å selge smykkene vil få mer til livets opphold for seg og sine barn. De har også sendt oss en hyggelig pengesum som de samlet inn i samme periode. Vi er imponert over innsats og vilje hos den svenske ungdommen som gang på gang hjelper Gateengler enda et skritt fremover. Tusen hjertelig takk! Smykkene kommer til å bli fordelt mellom to mødre fra prosjektet som vi synes trenger denne hjelpen aller mest og som vi vet kommer til å bruke pengene til barnas fordel. Noen smykker kommer også til å bli solgt gjennom basar. All inntekt vil gå til de to utvalgte mødrene.

Min kjære venn Tim fra Danmark, har vært så snill å hjulpet oss med å lage både engelsk og dansk webside så om dere ikke har fått dette med dere tidligere så gå gjerne innom å kikk her også: www.street-angels.org .

I midten av oktober feires ”Barnas dag” her i Brasil. Vi planlegger nå hva vi skal gjøre, og det kommer til å bli mange morsomme og spennende aktiviteter for barna. Vi kommer tilbake til dere neste måned med bilder fra ”Barnas dag” i neste nyhetsbrev. Vi ønsker dere alle en fin oktobermåned hjemme i Norge, takk for oppmerksomheten og på gjenhør!

Tiril og barna

De ansatt og styret

 

Leave a Reply.


Gateengler jobber med forebyggende arbeid i slummen i Brasil