Et godt nytt år til dere alle kjære lesere. Vi håper dere hadde en koselig nyttårsfeiring med nære og kjære! Gateengler hadde juleferie frem til 10.januar og barna starter opp på den offentlige skolen i mars, rett etter karneval. Så nå er det altså sommerferie i Brasil!

Vi hadde litt besøk i juleferien blant annet fra Christine Foss fra Oslo som hadde med seg klær og penger til prosjektet. Hun holdt foredrag for klassen sin i desember om oss, og flere av hennes medelever bidro med litt kr. Dermed kunne vi gå til innkjøp av flere nød- kasser med mat og det rakk til hele 6 familier. Vi vil benytte anledningen til å sende en stor takk til Christine og med- elevene!

Picture
Fadderkonkurransen vi startet opp med i november/ desember i fjor har gått så som så. Ikke de helt store resultatene denne gang, men mannen som vant tegninger og malte kjøkkenhåndklær fra barna var William Farnø fra Tjøme. Gratulerer så mye William og tusen takk for innsatsen!!


Rett før jul fikk vi en gledelig melding fra Norges Varemesse om at de ønsker å støtte oss med 50.000 NOK i 2011. Disse pengene vil selvsagt komme utrolig godt med gjennom året. En kjempe- takk sendes Norges varemesse fra alle oss i Gateengler!!!

Tidlig i januar sendte jeg ut en felles- mail om en gravid fattig mamma med 2 småbarn i huset som bor i en falleferdig brakke av spon- og blikkplater, uten gulv og med et tak som lekker. Hun kom til meg i desperasjon og ba på sine knær om Gateengler kunne hjelpe familien hennes. Resultatet er at det allerede har kommet inn nok penger og det synes jeg er helt fantastisk! Vi skal nå kjøpe inn materialene og vi sender bilder av det nye huset når det står klart om noen måneder. Takk til dere fra Norge som gav deres bidrag og en spesielt stor takk sendes til Andreas Smitz som for øyeblikket studerer og jobber i London. Han er en mann som uten unntak, alltid stiller opp for Gateengler når vi er i behov av hjelp og alltid leverer. Denne gangen gav han nesten hele summen den fattige moren trengte for å gi sine barn et tryggere liv i form av et nytt bosted. Andreas, vi kjenner ingen som deg.
Vi setter nå i gang med samme type innsamling til en lutfattig mamma som prosjektet har kjent i over 3 år. Hun trenger sårt et hjem til seg og sine 3 barn og er en mamma som alltid stiller opp og gjør det hun kan for sine små, med det bitte lille hun har. De går stadig gjennom perioder nesten uten mat, faren til barna ønsker ikke å stille opp og det er en kamp for familien å overleve fra dag til dag. Moren går stadig ut for å finne ting hun kan gjøre for å tjene småpenger til å kjøpe ris eller brød, men hun blir underbetalt og utnyttet når hun vasker folks klær eller selger produkter for dem. Et ferdigbygget hus i området der hun bor vil antageligvis ligge på 21.600 NOK (6000 Real) muligens billigere også. Samtidig har vi en tredje mor med 3 barn, et av dem kronisk syk med alvorlig cerebral parese, som trenger materialer til å bedre sitt bosted før neste regntid setter inn.  Det hun er i størst behov av er murstein og sement til å sette opp de siste veggene og legge gulv, samt nytt tak og en dør. Denne familien vil være i behov av ca. 10.000 NOK.

Tiril Vividotter E. (meg) er nå i Norge og Vania som jeg fortalte om i forrige nyhetsbrev har tatt over min plass for 6 måneder. Hun har tatt tak i sine arbeidsoppgaver på en svært tilfredsstillende måte og vi ser frem til mange gode resultater med Vania i spissen dette året. Barna kom som sagt tilbake til prosjektet 10.januar og de bruker i disse dager mye tid på lek og hyggelig samvær, de ser filmer sammen og bruker tid på kreativitets aktiviteter i klasserommene.  Huset vi i forrige måned fikk penger til å kjøpe (av Scandinavian Bunkering i Tønsberg) holder på å bli vårt. Vi er midt i prosessen og håper å ha klart alt i februar/mars. Ting tar bare litt lenger tid i Brasil..

I februar måned vil mye av fokuset være på å få inn flere sponsorer og faddere både i Norge og i Brasil. Samtidig vil Vania være ute og søke etter brasilianske organisasjoner som donerer bort ris, bønner, grønnsaker og frukt til prosjekter som vårt. Vi håper på å få til faste månedlige avtaler også her. Dansesalen vår får i disse dager satt opp et lite toalett og vi håper at salen vil stå klart denne våren. Vi mangler kun litt penger til fagfolk for å rive ned en vegg og sette opp en støttende bjelke mot takplatene, så skal vi være klare. Dette vil komme på ca. 2000 kroner. Om noen av dere ønsker å bidra til at dansesalen blir klar så send meg gjerne en mail på tirileskindr@gmail.com .

Vi takker for oss for denne gang og håper dere følger med videre på utviklingen i Gateengler i Brasil.

Vi ønsker dere alle fortsatt fine vintermåneder.                                                           
Picture


Med vennlig hilsen Tiril Vividotter E. og styret i Norge    

 


Comments
Leave a Reply


Gateengler jobber med forebyggende arbeid i slummen i Brasil